Uskladnění zimního oblečení, letní sezóna, sezónní oobleceni, jak správně skladovat sezonni obleceni

Uskladnění zimního oblečení. Jak na to?

30. 4. 2023

Jaro, tak už jsi tu? Můžeme už definitivně schovat zimní oblečení nebo ho budeme opět vyndavat? Né, věřím, že tentokrát už nás to sluníčko neopustí. Takže slibované tipy na zazimování šatníku ve třech krocích zde:

1. TŘÍDĚNÍ 

Než začnete s úklidem, vrhněte se na třídění šatníku. Vyřaďte všechny kousky, které jste za celou zimu ani jednou nevynesli, a nebo naopak značně obnosili. 

2. ČIŠTĚNÍ

Veškeré oblečení, které jste se rozhodli ponechat vyperte nebo odneste do čistírny. Štítek na oblečení Vám vždy napoví, jestli a na kolik stupňů můžete oblečení prát a jestli se kamarádí se sušičkou. Pokud cedulky stříháte stejně jako já, tak obecná rada zní: svetry, vlněné kabáty a péřové bundy raději odneste do čistírny. Co se týká funkčního a sportovního oblečení, perte jej bez aviváže a ve speciálním pracím prášku.

3. SKLADOVÁNÍ

Jakmile máte hotovo, uložte oblečení do organizérů nebo vakuových pytlů, a to ideálně do horních pater skříně. Nebude Vám tak zabírat místo v nejpoužívanější části šatníku a ztěžovat orientaci při výběru oblečení.

Tip I – Nevakuujte péřové bundy, vlněné kabáty či dražší svetry, aby se neponičily. Skladujte je v organizérech ve vodorovné pozici. Celoroční visení na ramínku mnoha kabátům nesvědčí.

Tip II – Do organizérů vložte vonné či vlhkost odvádějící sáčky nebo cedrové kuličky.

Tip III – Zimní boty vyčistěte, nakrémujte a případně naimpregnujte a vystříkejte antibakteriálním sprejem. Uložte je pak do krabic, aby se na ně neprášilo.

Držím Vám palce, organizace šatníku je super a uvidíte, jak se po úklidu budete cítit skvěle. Krásné jaro!

Vaše

Holka ze skříně


Sdílet pomocí:

Sledujte mě na Instagramu

Pro více každodenní inspirace a tipů k Vašemu vysněnému šatníku
HOLKA ZE SKŘÍNĚ
Profesionální organizace šatníku
Úvodní konzultace zdarma

Přihlášení k newsletteru

Máte zájem o pravidelnou dávku inspirace? Nechejte si zasílat novinky do svého inboxu.
Newsletter

Odesláním souhlasím s tím, aby tento web uložil mé odeslané informace.