proměna šatníku, holka ze skříně, před a po, třídění šatníku, before and after, organizace domova

Proměna walk-in šatny

30. 6. 2023

Before & after šatny pro tři, která mi upřímně dala celkem zabrat, ale zůstává srdcovkou, protože to byla moje úplně první organizace walk-in šatny.

Cílem bylo vypořádat se s nezatříděným oblečením a doplňky v krabicích ještě od stěhování a zároveň vymyslet systém tak, aby se do šatny vešlo oblečení i pro tříletou princeznu. A přesně pro malou jsem vymezila prostor v šuplících a zavedla vertikální skládání. Je to praktické hned z několika důvodů – oblečení hned vidíte, dobře se vyndavá a vejde se Vám ho do šuplíku více.

Co se týká dospělácké sekce, tak jsem tam jsem oddělila dámské a pánské oblečení, stejně tak věci na sport (tady ho bylo opravdu hodně) od toho do práce / na párty apod. Kovová ramínka jsem nahradila šetrnějšími dřevěnými a sjednotila tak i vzhled celé šatny. Sezónní oblečení schovala do organizérů a do hlubokých rohových polic jsem použila kónické boxy, nahrazující šuplíky.

Pár tipů na závěr. Pokud i Vy plánujete novou skříň nebo šatnu na míru, vemte si k plánování Vaše oblečení, metr a měřte, jestli se Vám dané kousky do navrhnutých prostorů vejdou. Setkávám se s tím, že jsou šatny krásně udělané, ale ve výsledku fochy a rozestupy nevyhovují potřebám klienta. Na což se zpravidla přijde až během užívání šatny a nahánět pak truhláře bývá časově velmi náročné. Co tím myslím? Například to, že jestli ráda nosíte dlouhé šaty, nebude Vám stačit prostor 100 cm na jejich pověšení. Stejně tak jestli máte velké množství sportovního oblečení, investujte do šuplíků, kde se s neposedným oblečením pracuje lépe než v poličkách. A pokud se zrovna stěhujete nebo plánujete nový šatník, napište mi. Ráda Vám pomůžu procesem projít co možná nejrychleji a nejefektivněji 🙂

P. S. Video z proměny šatny na míru naleznete na mém Instagramu a níže ještě pár fotek.

Krásný slunečný den!

Holka ze skříně


Sdílet pomocí:

Sledujte mě na Instagramu

Pro více každodenní inspirace a tipů k Vašemu vysněnému šatníku
HOLKA ZE SKŘÍNĚ
Profesionální organizace šatníku
Úvodní konzultace zdarma

Přihlášení k newsletteru

Máte zájem o pravidelnou dávku inspirace? Nechejte si zasílat novinky do svého inboxu.
Newsletter

Odesláním souhlasím s tím, aby tento web uložil mé odeslané informace.